Podgrzewacze przepływowe – pomoc w wyborze urządzenia do lokalu gastronomicznego

0
55

Dostęp do urządzeń odpowiedzialnych za ogrzewanie wody to podstawa. Dotyczy to wszystkich lokali o charakterze gastronomicznym, w których przygotowuje się żywność oraz przeprowadza różne pracy kulinarne. Ponieważ dysponowanie ciepłą wodę jest podstawą w takich procesach jak gotowanie, czyszczenie warzyw, a także sprzątanie, jest regulowane przez odpowiednie przepisy prawa. Poniżej przyglądamy się urządzeniom z grupy przepływowych podgrzewaczy wody, wykorzystywanym właśnie w punktach gastronomicznych. Udzielamy porad związanych z ich wyborem, przedstawiamy specyfikację oraz podpowiadamy dlaczego warto korzystać właśnie z przepływowych podgrzewaczy wody. 

Podgrzewacze przepływowe – szybko dostęp do wody ciepłej 

Sposobu na ogrzewanie wody z kanalizacji miejskiej są rozmaite. Wybierając konkretny, zwracamy zazwyczaj uwagę na jego wydajność oraz generowanie przezeń wydatki. Ważne jest także tempo ogrzewania wody oraz zdolność danego urządzenia do osiągnięcia wysokich temperatur. Ponadto, urządzenie grzewcze powinno móc poradzić sobie z obsługą kilku różnych punktów ujścia wody. Jak dobrze wiemy, w niemal każdej kuchni restauracyjnej znajduje się przynajmniej jeden zlew, a w rzeczywistości – często jest ich kilka. 

Wybór wielu przedsiębiorców wyposażających swoje lokale pada często na podgrzewacze przepływowe. Są one wysoce wydajne – podgrzewają wodę dokładnie w momencie uruchomienia jej strumienia. Nie musisz czekać, aż zostanie ona podgrzana do pożądanej temperatury, gdyż następuje to od razu. Ponadto, woda przepływająca przez podgrzewacze elektryczne nie jest nigdzie magazynowana, jak to ma miejsce w konwencjonalnych bojlerach. Nie musisz zatem troszczyć się o wygospodarowanie dla niej odpowiedniej ilości wolnej przestrzeni, lub mierzyć z innymi problemami. 

Podgrzewacze bezpieczne – w Twojej restauracji 

Podgrzewanie wody powinno przebiegać w sposób maksymalnie bezpieczny. Pod tym względem, podgrzewacze przepływowe są w pełni zadowalające. Pokrywająca je obudowa jest zazwyczaj wykonana z wytrzymałych stopów blachy. Jest odporna na oddziaływanie sił fizycznych i uszkodzenia mechaniczne. Nie odkształca się nawet w wyniku uderzenia lub innego nacisku sił. Jest także odporna na procesy korozji, które mogłyby uszkodzić jej strukturę, tworząc zagrożenie dla znajdujących się we wnętrzu komponentów elektronicznych. Podgrzewacze z obudową antykorozyjną znajdziesz w ofercie Bridom, pod adresem https://www.bridom.pl/.

Bezpieczeństwo podgrzewaczy przepływowych wiąże się także z ich wysokim poziomem szczelności, czyli odpornością na szkodliwy wpływ wilgoci oraz pyłków. Po przeniknięciu do wnętrza urządzenia mogłyby doprowadzić do jego powolnego uszkodzenia. W przypadku podgrzewaczy przepływowych obudowa została wykonana w sposób niemal całkowicie hermetyczny, uniemożliwiający dostęp wszelkim potencjalnym zabrudzeniom. Warto w trakcie zakupów sprawdzić parametr IP, określający szczelność danego produktu. Informacja ta powinna zostać podana przez producenta na opakowaniu poszczególnych urządzeń.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here